Recepten

Havermoutpap met appel & banaan
- Pel een banaan. Prak de helft van de banaan fijn in een kom. Doe dit samen met 50 gram havermout, 200ml ongezoete amandelmelk en een theelepel kaneel in een steelpan.
-
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur doorkoken.
-
Snijd de rest van de banaan in plakjes. Was een appel (elstar) en snijd een halve appel in blokjes. Bewaar de andere helft voor bij een ander gerecht.
-
Schenk de havermout in een kom en verdeel hier de banaan, appel en 10 gram kokosrasp overheen.

Kwark met Fruit
-
Laat 50 gram blauwe bessen en 50 gram frambozen ontdooien.
-
Pel 1 kleine banaan en snijd in plakjes
-
Voeg deze samen met 250 gram magere kwark, 20 gram ongezouten amandeleen, 1 theelepel honing en de blauwe bessen en frambozen toe aan een schaaltje en eet smakelijk

Omelet met Zalm
-
- Klop 3 eieren los in een kom.
- Pel en snipper een halve ui.
- Voeg de ui, 1 theelepel gedroogde peterselie en een snufje peper toe aan het eimengsel. Meng goed door.
- Verwarm de koekenpan met de olie.
- Giet het eimengsel in de koekenpan en bak hier een omelet van.
- Verdeel 2 handjes rucola over een bord en leg hier de omelet op.
- Besmeer de helft van de omelet met 2 eetlepels magere kwark. Leg hier 1á 2 plakjes gerookte zalm overheen en vouw dubbel

volkoren brood met gebakken ei en rauwe ham
-
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan, breek 2 eieren erboven en bak ongeveer 5 minuten.
- Breng op smaak met een snufje zout en peper. Strooi een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas er overheen en laat dit smelten.
- Verdeel een 2 handjes rucola over 2 volkoren boterhammen en leg hier de gebakken eieren op.
- Scheur 1 plak rauwe ham in stukken, verdeel deze over de eieren en bestrooi met een paar pijnboompitten.
- Lekker met wat verse basilicum

Zoete aardappeltoast met amandelpasta + banaan
Zoete aardappeltoast met amandelpasta en banaan
Bereidingstijd: 15 minuten: Aantal calorieën: 455
Ingrediënten:
• Zoete aardappel – 150 gram
• Banaan – 0.5 stuks middelgroot (65 gram)
• Amandelpasta – 30 gram
• Honing – 1 tl
• Pompoenpitten - 5 gram
• Sesamzaad – 1 tl
Bereidingswijze:
- Boen de zoete aardappel goed schoon onder de koud stromend water. Snijd in de lengte, in plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm.
- Doe de plakken in een broodrooster en rooster ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat vervolgens iets afkoelen.
- Pel de banaan en snijd in plakjes.
- Besmeer de zoete aardappeltoast met de amandelpasta en verdeel hier de plakjes banaan overheen.
- Bestrooi met pompoenpitten en sesamzaad en sprenkel er de honing overheen.

Volkoren brood met kipfilet,roomkaas , tomaat en rucola.

Yoghurt met kiwi en muesli

pompoen pannekoeken

quinoa perfait

Omelet met spinazie

Banaan pannekoeken

Gevulde omelet met gehakt

Havermoutwafel met appel en honing

Bloemkool Fritata

Frambozen chiapudding