• 28 minuten p/sessie
  • Infrarood
  • VacuStep
  • Crosstrainer | Bike | Loopband | Ligfiets
  • Op Afspraak + Onbemand

Kleurentherapie

Kleurentherapie wordt ook wel chromotherapie genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van de helende energie van kleuren om het lichaam, de geest en de ziel in balans te brengen. Het is een Oosterse geneeswijze die al eeuwenlang wordt gebruikt om chakra’s te balanceren.

 

Kleur is een vorm van licht. Het bevat elektromagnetische straling en energie die op dezelfde manier trilt als hitte, geluid en radiogolven. De kleuren bestaan uit verschillende frequenties en golflengtes, waardoor je ze niet alleen ziet, maar ook zou kunnen voelen. Deze energie zou een helende werking kunnen hebben. Zo zouden lange golven zoals rood licht opwekken en korte golven zoals blauw kunnen kalmeren.

 

Rood: Positieve werking op je wilskracht, waakzaamheid, vitaliteit en seksualiteit. Deze kleur zou de bloedsomloop en het hart kunnen stimuleren. Hij wordt bijvoorbeeld gebruikt bij klachten als bloedarmoede, vermoeidheid en een lage bloeddruk

 

Geel: Positief invloed op ons intellect en beoordelingsvermogen. Het zou de geest en de concentratie kunnen bevorderen. Geel wordt vaak toegepast bij reuma en artritis, maar ook bij maag- en darmklachten. De kleur zou zorgen voor een goede werking van de klieren. Geel licht zou een reinigend effect hebben, omdat het de afvoeren van afvalstoffen zou kunnen stimuleren. Maar bovenal is geel de kleur van positiviteit en een goed humeur!

 

Groen: Groen is de kleur voor voor rust, geluk, reinheid en harmonie. In de kleurentherapie is groen een geneeskrachtige kleur en zorgt het voor balans in het lichaam. Groen zou rustgevend werken en zelfvertrouwen en kracht geven. Groen wordt ook wel gebruikt bij hoofdpijn, jicht, longproblemen en zenuwkwalen. Het zou de stofwisseling kunnen regelen en de schildklier kunnen beïnvloeden. 

 

Blauw: Gebruik je in de kleurentherapie blauw, dan zou deze verfrissend en kalmerend kunnen werken. Blauw staat voor veiligheid, creativiteit, betrouwbaarheid en rust. Het zou positief kunnen werken op slapeloosheid, stress en angst. Blauw licht zou een positieve werking kunnen hebben op de communicatieve vaardigheden en zou klachten als astma, hoofdpijn en migraine kunnen verminderen. Volgens de therapie zorgt het voor een goede doorbloeding, ademhaling en hartslag. 

 

CONTRA-INDICATIES 
Je dient je er te allen tijde van bewust te zijn dat de kleurentherapie geen directe (lichamelijke) genezing kan brengen. Bij lichamelijke of geestelijke klachten moet je eerst bij de huisart geweest  zijn.